12.02.2015

Валентин Василев и Николай Нанков се срещнаха с ръководството на „Водоснабдяване Дунав ЕООД“

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков беше на работно посещение в Разград. Придружаван от  областния управител Петър Василев и народния представител от ПП ГЕРБ Валентин Василев, той се срещна с ръководството на  „Водоснабдяване Дунав ЕООД” .

 

Повод за посещението му в Разград бе разясняване на Националната програма за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради. Той използва възможността да отдели внимание на структурите, подчинени на МРРБ. „Секторът „Водно стопанство“ е един от секторите с най-големи дефицити. Област Разград е един символичен първенец с рекордите 71% загуби по преносната мрежа“, обясни Нанков.

 

Заместник-министърът  разясни предстоящото в сектора. Нанков обясни, че е подготвена е стратегия в дългосрочен хоризонт до 2018 година, изготвени и приети са регионалните мастер планове. По думите му, на дневен ред е подготовката на документацията за възлагане на пред инвестиционни проучвания, на база на които ще се реализират всички бъдещи инвестиции във ВИК инфраструктурата с публичен ресурс – европейски и национален. Николай Нанков подчерта, че ресурсът ще бъде насочван към областите с консолидирани ВИК оператори.

 

„Тече процес по създаване и създаване на предпоставки за нормално функциониране на Асоциация по ВИК. Тази Асоциация ще играе ролята на балансьор между двата вида собственост – публична общинска и публична държавна”, обясни още Нанков.

 

 

 

< Назад