14.10.2019

Вежди Орманов: Бъдещият кмет на Руен трябва да работи за привличане на европейски средства в общината

“Община Руен няма необходимият финансов ресурс да реализира мащабни инфраструктурни проекти. Това е възможно с помощта на държавата и с европейската солидарност, която може да стигне до нас със стабилно и отговорно управление. Бюджетът на община Руен е много ограничен, в момента се асфалтират улици, но с отпуснати средства от Министерски съвет“. Това заяви кандидатът за кмет на община Руен от ГЕРБ Вежди Орманов по време на срещата си с жителите на най-голямото село – Люляково. Той представи и кандидата за кмет на селото Хюсеин Али Мехмед.

 

Дискусията бе част от посещението на евродепутата Асим Адемов в община Руен, като на срещата присъстваше народният представител от ГЕРБ Ася Пеева, общинският координатор и кмет на с. Просеник Стоян Добрев, както и кандидатите за общински съветници.

 

„Спомням когато бях избрана за народен представител, първото си събранието в с.Люляково. Тогава имаше хора, които се опитаха да ме убедят, че са забравени от политиците. Две години и половина по-късно мога да кажа благодарение на ГЕРБ и на работата ни като структура начело с Димитър Бойчев и Димитър Николов – в Руен може да има промяна. Виждате в с. Просеник например колко неща се направиха – детска площадка, ремонт на улици, обновено читалище. ГЕРБ не управлява, като дели хората, а целта е работа в екип. Най-важното, което предстои за общината е ремонта на пътя Айтос –Провадия. Има гласувани средства и се чака да започне реалната работа, след обявяване на изпълнител. Ето това е подкрепата та държавата, на регионалното министерство и АПИ. Начело с Вежди Орманов имате и пълна листа – 29 кандидати за общински съветници. Доверете им се, те не са сами, те имат нашата подкрепа“, сподели бургаският депутат Ася Пеева.

 

Асим Адемов коментира, че пълната зала в с. Люляково показва правилният път на развитие. ‚Въпреки несъгласието на определени хора, промяната в община Руен ще се случи и не трябва местните жители да ги е страх от нея“, категоричен бе той.

 

Адемов разясни работата си като евродепутат от групата на ЕНП/ГЕРБ и как се защитават интересите на България, как се отразява европейската солидарност на страната ни. „Още повече средства се очакват за следващия програмен период и това не е далечна тема, защото с тези пари се променя облика на населените места. А българското правителство създава условия това да се случи. Но за съжаление има разлики между общините и реализирането на добри проекти – ето тук идва ключовата роля на кмета. Той трябва да има подходящ екип, да е инициативен – това липсва в Руен“.

По време на дискусията бяха представени основни акценти от програмата за управление на Вежди Орманов - осигуряване на нови работни места, инфраструктура, подобряване на нивото на образование с привличане на качествени преподаватели, туризъм и др.

 

Преди посещението си в с. Люляково, Асим Адемов заедно с Ася Пеева и Вежди Орманов се срещнаха и с жителите на с. Череша. В присъствието на кандидата за кмет от ГЕРБ на селото – Намзи Акифов Шабанов обсъдиха най-неотложните проблеми за разрешаване в населеното място.

 

< Назад