28.08.2015

Цветан Цветанов: ГЕРБ е реална партия с реален политически живот, това е силата ни

Изборите могат да бъдат спечелени, само когато сме един силен отбор. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, който представи пред 220 младежите от ГЕРБ oт цялата страна акценти от подготовката за предстоящите местни избори. Цветанов обясни, че популизмът означава да бъдат обещавани приятни неща, които обаче не могат да бъдат реално изпълнени.  Според зам.-председателя на ГЕРБ най-актуалният пример за последствията от популизма е това, че хората в Гърция са се почувствали излъгани. „Важно е всичко, което правим в ГЕРБ,  да се противопоставя на популизма. Това, което имате Вие, младите, като перспектива днес, смятате ли, че щеше да бъде възможно, ако България не беше част от силна и обединена Европа?“, подчерта Цветанов.

Цветан Цветанов обясни, че една от най-важните предпоставки за успеха на ГЕРБ на предстоящите избори е самостоятелното участие. По думите му, по време на местните избори през 2007 година е имало голямо желание на други политически субекти за коалиция с ГЕРБ, защото са били проучили внимателно, че партията ни има потенциал. „Ако тогава не участвахме самостоятелно, никога нямаше да се развием по този начин, по който се развиваме сега. Някои утвърдени партии искаха да подкрепят Бойко Борисов в София, но в други 39 общини настояваха ГЕРБ да не издига кандидати. Целта им беше чрез политически пазарлък да обезличат и заличат ГЕРБ. Отказахме им  и бяхме първи, но с по-минимален успех. През 2011 г. ГЕРБ бе единствената партия, която след две години управление успя да увеличи присъствието си в местната власт значително.  Важно е да го знаете, защото това трябва да Ви дава самочувствие на победители“, подчерта Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ заяви, че партията иска да увеличи присъствието си в местната власт, за да може да даде необходимата перспектива на всички общини. „Защото там, където ГЕРБ управлява има видими резултати. Около 300 млн. лева са инвестициите във Варна в последните две години, които не са влизали в общината в последните 20 години. Ето това е силата на ГЕРБ. Златоград вече е уникално място, в което има възможност за развитие“, обясни още Цветан Цветанов. Той посочи, че младежите са двигателят на ГЕРБ.  „Вие трябва да популяризирате сред младите това, което прави ГЕРБ. Вие сте тези, на които ние много вярваме. Вие получавате изключително голям кредит на доверие. Искаме да бъдете забелязани, да бъдете част от местната власт, от изпълнителната власт, но това зависи от вас“, каза още заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветанов отговори на актуални политически въпроси, които му зададоха младежите от ГЕРБ. Относно спекулациите за задкулисни сделки с ДПС, Цветан Цветанов бе категоричен, че някои политически субекти правят подобни внушения, за да се представят те пред гражданите за борци срещу ДПС. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че когато правиш компромис в името на реализирането на дадена реформа, не трябва да залагаш тази конфронтация още в началото. „Помните между кои лидери на парламентарни групи преговорите бяха най-динамични за съдебната реформа. Но 23-ма депутати не са достатъчно, когато ти трябват 160 или 180 гласа. Когато една партия няма структури и реален партиен живот и само иска да консумира една власт, тя губи подкрепа. Ние нямаме конфликт с нито една партия. Това е силата на ГЕРБ“, заяви Цветанов.

< Назад