03.02.2016

Цветан Цветанов се срещна във Вашингтон с президента на Международния републикански институт Марк Грийн

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с президента на Международния републикански институт посланик Марк Грийн и с директора за дейността на организацията в Европа Пат Маккол. Срещата се проведе в централата на организацията в столицата на САЩ Вашингтон. Двете страни изразиха задоволство от възможността да се срещнат отново в рамките на половин година, тъй като предишната среща помежду им беше в рамките на многостранния евроатлантически диалог през юли 2015 г. също във Вашингтон.

По време на днешната среща Цветанов, Грийн и Маккол обсъдиха широк кръг от въпроси, свързани с предизвикателствата пред европейския континент след миграционния натиск, заплахите, произтичащи от конфликтите в Сирия и Ирак, както и възможностите за развитие на двустранните отношения между ГЕРБ и Републиканския институт. От американска страна беше изразено намерение за разширяване на международната дейност на организацията в региона на Югоизточна Европа. По време на разговора заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов запозна американската страна с убедителните резултати на партията на изборите за местна власт през октомври 2015 година.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е в САЩ за участие в традиционната Молитвена закуска с американския президент Барак Обама. В българската делегация участват и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев.

< Назад