22.09.2016

ГЕРБ – Пазарджик отбеляза 108-та година от обявяването на Независимостта на България

Общинската структура на ГЕРБ в Пазарджик отбеляза 108- година от обявяването на Независимостта  на България.
Венци и цветя  пред паметния знак на Независимостта  в централния парк на града поднесоха областният координатор Найден Шопов, общинският ръководител  Гинче Караминова,  общински съветници от ГЕРБ и  членове на общинските организации на Младежи, Жени  и Старейшини ГЕРБ.

В своето слово общинският ръководител на ГЕРБ – Пазарджик  Гинче Караминова посочи, че „Денят на Независимостта е урок  по държавническа мъдрост, сила, воля и морал”. „Не бива да спираме  да си напомняме, че когато става дума за значими национални и местни каузи, трябва да сме единни и последователни. А делата ни   да бъдат водени от веруюто на националното достойнство и самоопределяне”, посочи още общинският ръководител.  Караминова  подчерта, че  „ днес, когато сме изправени пред толкова динамични политически и обществени  процеси-  не само в страната ни, не само в Европа, но и  отвъд пределите на континента,  трябва да помним, че  отстояването на националната кауза е дълг на всеки държавник и на всеки гражданин. Защото националната кауза не бива и не може да бъде подчинявана на политическа конюктура”.

Пред присъстващите Гинче Караминова припомни и част от текста на Манифеста , с който  цар Фердинанд  на 22 септември 1908 година обявява българската независимост,където се казва: ” Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ.  Българският народ и Държавният му глава не могат освен еднакво да мислят и едно да желаят.”

В Пазарджик паметният знак на Независимостта бе поставен в централния градски парк през 2008 година по инициатива на Гинче Караминова в качеството й на тогавашен общински съветник от ПП ГЕРБ.

След поклонението пред паметника общинската структура се включи и в честването на площад „К. Величков” в Пазарджик, където се състоя церемония по издигане на националния флаг.

< Назад