14.02.2018

Иван Миховски в Угърчин: Когато родители и учители работят заедно, успехът на децата е гарантиран

Когато родители и учители работят заедно, успехът на децата е гарантиран. Това бе основното послание от приемната в Угърчин на народния представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски.

Образованието бе основната тема на проведената приемна. Въпреки, че в общината проблемът с преждевременното напускане на училище не е бил актуален, днес се отчита, че благодарение на усилията на държавата всички деца са в класните стаи. „По-високо качество на преподаването обаче искат родителите“, коментира Миховски след срещата си с хората. По думите му те са споделили, че макар децата им да посещават редовно учебните занятия, нямат висока успеваемост.

„Винаги съм казвал, че когато учители и родители работят заедно и се подкрепят взаимно, се получават най-добрите резултати в общата работа, а това е добре за децата и рано или късно успехът ще дойде. Разбира се, нужна е повече отговорност в подготовката и в училището, и вкъщи”, подчерта Миховски.

По думите на народния представител Угърчин е община с висока безработица, предимно сред хората с ниско или без образование. „Днес те осъзнават това и държат децата им да не вървят по техния път. Това е и причината да бъдат взискателни към учителите - искат децата им да бъдат грамотни, да усвояват знанията и да вървят напред“, обобщи след приемната той. Миховски подчерта, че хората, посетили приемната, са го уверили в положителната промяната в Угърчин и общината. „Това е видимият резултат от работата на успешния екип на кмета Станимир Петков“, подчерта депутатът от ГЕРБ-Троян.

< Назад