21.07.2015

Красимира Анастасова ще съдейства за работна среща по европрограмите за земеделски производители в Белослав

Народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова ще съдейства за провеждането на работна среща в Белослав относно възможностите по европрограмите за земеделски производители. Ангажимент за това варненският депутат пое по време на изнесена приемна в общината. През април със съдействието на Красимира Анастасова се организира разяснителна кампания в община Долни чифлик. Тогава Програмата за развитие на селските райони беше представена лично от Мария Белова, народен представител от ПП ГЕРБ и член на комисията по земеделието и храните в 43-то НС.

Жители на Белослав обсъдиха с Анастасова и трудностите, с които се сблъскват хората от малките населени места при издаването на скици за имотите си.
Народният представител от ПП ГЕРБ проведе изнесени приемни и в общините Провадия и Дългопол, където граждани поставиха редица проблеми свързани с имотни казуси и липса на работни места.

В Девня пък за среща с Красимира Анастасова дойдоха учители, които искаха лично да се запознаят с акценти от проектозакона за предучилищното и училищното образование. Във фокуса на разговора бяха теми, свързани с атестирането и обучението на деца със специални образователни потребности. В отговор на въпроси на преподавателите Анастасова обясни, че приоритет на ресорното министерство е разработването на държавните образователни стандарти, а на тази база предстоят промени и в учебното съдържание. Учителите настояха с промените в учебниците да се предвидят повече часове за упражнения и затвърждаване на учебния материал.

< Назад