11.03.2017

Даниела Дариткова: Винаги сме били честни с избирателите и се надявам това да бъде оценено

Винаги сме били честни с избирателите и се надявам това да бъде оценено, заяви на среща с жители на Чепеларе водачът в листата на ГЕРБ – Смолян, д-р Даниела Дариткова.
Преди това доскорошният зам.-областен управител Тодор Бозуков разказа на присъстващите за успехите и предимствата на всеки от листата на ГЕРБ.

„Добре е когато за теб говорят другите, защото тогава оценката е обективна. Ние винаги сме били открити и честни с вас. Затова в тази кампания имаме очи и лице да застанем пред всички ви и да поискаме вашата подкрепа“, каза д-р Дариткова. Според нея е нужно да имаш опит в управлението, за да намираш решенията на проблемите.

По думите на д-р Дариткова след като вече беше постигнато толкова много в сфери като инфраструктура и икономика, които допринесоха за повишените приходи в държавата и степен такава, че да сме втори по икономически растеж в ЕС, предизвикателствата пред следващото управление вече са образованието, здравеопазването и социалната сфера.

Според нея държавата ни има добра основа за стабилно развитие, а икономиката ни дава възможност да се дадат повече заплати в образованието, да се повиши нивото на образованост на младите, което да отговаря на новите икономически потребности.

„Ние имаме много точни изчисления за всичко, което е вписано в програмата ни. Няма нещо, което обещаваме, без да сме помислили откъде ще дойдат парите за него“, подчерта д-р Дариткова.

„Разчитаме на избирателите да оценят не само това, което предлагаме за бъдеще – каза вторият в листата Недялко Славов, но да направят оценка на свършеното от нас, защото то дава още по-добра база за развитието на нашия регион“.

По думите му, листата на ГЕРБ е най-добрата, която се предлага от политическите сили в Смолянския регион. „Освен че всички са професионалисти в различни сфери, доказани безспорно, всички са почтени и добронамерени хора, които залагат на екипното начало. И мисля, че това е пътят, по който може да се успява в политиката. Ние навсякъде вървим с гордо вдигната глава заради добре свършената работа“, допълни Славов, който доскоро беше областен управител на Смолян.

Той посочи, че икономиката в област Смолян напредва с по-големи темпове, отколкото в страната, но най-голямо удовлетворение е фактът, че раждаемостта за миналата година е с ръст от 10% в Смолянско.

Славов обясни, че досега усилията са били впрегнати в осигуряване на инвестиции за инфраструктура с цел да се подобри икономическото състояние. Припомни, че в област Смолян за последните две години са рехабилитирани 75 км републикански пътища. „Това ще правим и занапред, но ще насочим фокуса си вече към образование, здравеопазване, социални дейности, култура – сфери, които гарантират качеството на живот. Ние вече сме работили по тези въпроси и имаме база, която да надграждаме и усъвършенстваме“, допълни той.
По думите му ГЕРБ е партията, която обединява, а не разделя хората и това е нормалният правилен път, по който трябва да вървим в 21-ви век. „Гласувайки за ГЕРБ, гласуваме за доброто бъдеще на региона ни“, подчерта Недялко Славов.

В предизборната среща с жители на Чепеларе участваха също кандидатите за депутати д-р Красимир Събев, Андриян Петров, Денислав Костов, Боран Хаджиев и Димитър Настанлиев.

 

 

< Назад