12.09.2022

Евгения Алексиева: ГЕРБ винаги е подкрепяла изграждането и съхранението на религиозните храмове, защото те остават за поколенията

С молебен и курбан за здраве в село Лозен отбелязаха един от най-големите празници на православната църква, а именно Рождество на Пресвета Богородица, по-известен в народната традиция като Малка Богородица.

Събитието беше уважено от кандидатите за народни представители от 24 и 23 МИР София – Евгения Алексиева, Александър Ненков и проф. Асен Балтов, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и кметът на село Лозен Георги Младенов.

Молебенът беше отслужен от отец Георги пред десетките миряни от селото, които обсипаха трапезите с погачи и традиционната за празника курбан чорба.

„От създаването си насам, независимо дали е била на власт или в опозиция, ГЕРБ начело с лидера Бойко Борисов винаги е подкрепяла по всякакъв начин изграждането и съхранението на религиозните храмове, защото те остават за поколенията напред и допринасят за духовното израстване на населението. Църквата обединява хората, обществото, семейството. Тя ни прави по-смирени, одухотворени и добри. Вярата в Бога винаги е била най-голямата ценност, движеща човечеството през вековете. Това е силата, която ни позволява да преодолеем всички житейски предизвикателства. Именно чрез вярата човек стига до спасението, хармонията и щастието“. Това заяви кандидатът за народен представител на ГЕРБ-СДС от 24 МИР София Евгения Алексиева.

Тя припомни как в началото на годината църквите и манастирите в България бяха на ръба на оцеляването поради невъзможността да си плащат непосилните сметки за ток заради енергийната криза.

„Тогава те бяха буквално изоставени на произвола на съдбата от държавата. Единствено парламентарната група на ГЕРБ-СДС предложи всички молитвени домове, независимо от вероизповеданието, да преминат от свободния към регулирания пазар на енергия, за да не плащат цени като за бизнес клиенти. Управляващото мнозинство обаче отхвърли идеята“, посочи кандидат-депутатът от 24 МИР София.

Евгения Алексиева отбеляза още, че вярата винаги е била на особена почит в ГЕРБ. Неслучайно Бойко Борисов и представителите на партията в цялата страна откриват всяка една предизборна кампания с молебен за здраве и успех.

< Назад