08.09.2019

Народните представители от ГЕРБ бяха гости на честването по случай 50 години град Шабла

Народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова бяха гости на честването на 50-годишнината от обявяването на Шабла за град.

Празникът започна с тържествено вдигане на знамената, след което се проведе тържествена сесия на Общински съвет Шабла. Гости на празника на града бяха още областният управител Красимир Кирилов и двамата му заместници Красимир Николов и Живко Желязков.

Честването започна с ритуал по издигане знамето на Шабла с участието на представителния духов оркестър на Военноморските сили гр. Варна. По-късно се състоя тържествена сесия по случай 50 години от обявяването на Шабла за град.

Официалните лица, водени от кмета на общината Мариян Жечев и председателят на ОбС Шабла д-р Йорданка Стоева, както и гостите и жителите на града, присъстваха на официалното откриване на реновираната с европейско финансиране спортна зала в града. Тя е реализирана със средства по програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ - България - Румъния" в партньорство с румънската община Хършова. Инвестицията е на стойност 950 хил. лв., като залата е за 500 посетители и към нея има и рехабилитационен център.

Вечерта  в парка на града ще се състои концерт Рок Симфония.

 

< Назад