19.03.2019

Народните представители от ГЕРБ ген.Константин Попов и Запрян Янков се срещнаха със структурата на ГЕРБ-Стамболийски

Ген. Попов и Запрян Янков се срещнаха с общинските съветници и членове на структурата на ГЕРБ-Стамболийски. На разговора присъстваха и областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев, както и общинския ръководител и председател на Общинския съвет Стоян Богданов и областния ръководител на МГЕРБ Владимир Пильов. Беше обсъдена актуалната политическа обстановка и в страната, и в Европа, ситуацията в БСП, атентатите, протестите в Сърбия.

„Във външнополитически план страната ни води балансирана политика въпреки кризите около нас, успокои присъстващите генерал Попов.  По думите му България вече е основен фактор за стабилността в региона, благодарение на водената от правителството на Бойко Борисов политика. Но това по думите му не стига до всички, до жителите на малките населени места. За това е важно представителите на ГЕРБ да са сред хората, за да  научават от  тях какво прави правителството, парламентът и българските евродепутати, как се разпределят, къде отиват средствата, защото само така те ще имат мотивация да излязат и да гласуват. По думите му когато управлява ГЕРБ има видими резултати, защото местната власт е стабилна, а това води и до стабилна държава.

По време на разговора председателят на Общинския съвет и общински ръководител Стоян Богданов отправи питане към присъстващите депутати за съдбата на военни имоти на територията на общината. Генерал Попов пое ангажимент да постави въпроса пред военния министър Каракачанов, но посъветва Богданов преди да се случи това, да бъде изготвено инвестиционно намерение за тях.

Общински съветници, присъстващи на срещата пък поискаха от Запрян Янков съдействие за организирането на среща с представители на министeрството на спорта, на която да бъдат обсъдени проблемите със спортната инфраструктура  в общината и парите на спортните клубове. Запрян Янков  обеща да съдейства като обясни, че ако управлява ГЕРБ пари ще има за всички отрасли, не само за спорта и промените  в общините ще се случват, защото в новия програмен период България ще разполага с увеличен бюджет, благодарение на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Той допълни, че  Европейският парламент е подкрепил увеличението на финансирането на България с 3,4 млрд. лева от европейски фондове и според специалистите това ще е е най-високият бюджет от присъединяването на България към Европейския съюз досега. „За това е важно кого изпращаме в Европейския парламент и какви каузи ще защитават българските евродепутати там“, каза Запрян Янков.

Областният координатор и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев  заяви, че всеки кмет в страната освен на парите от правителството, разчита и на  средствата от ЕС,  благодарение на които видимо се променят общините. Той допълни, че когато се залага програма, целта е да се изпълни максимално, в услуга на всички граждани. По думите му той и неговият екип са изпълнили на 80% поетите по време на предизборната кампания ангажименти и това дава увереност на жителите, че живеят в една просперираща община. И резултатите са видими - рехабилитират се улици,  изгражда се канализация, санират се училища и детски градини, осигуряват се места за масов спорт, ремонтират се пенсионерски клубове, беше направен и основен ремонт на поликлиниката. „Ние от ГЕРБ искаме да сбъдваме мечтите си, за по-доброто бъдеще на нашите деца и внуци“, бе категоричен Мараджиев.

 

< Назад