27.10.2016

Председателят на здравната комисия д-р Дариткова на работна среща в Угърчин

Председателят на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова бе днес на работна среща в община Угърчин. Тя бе организирана от кмета Станимир Петков /ГЕРБ/ и народния представител Иван Миховски /ГЕРБ/. В срещата участваха и зам.-кметът Мария Динова, както и всички лични лекари, които имат практики в общината и работещите в Спешния център.

Поканихме ви, за да ви запознаем с това, което ние в община Угърчин правим, за да осигурим добро здравеопазване за нашите жители. Малка община сме, тук нямаме лечебно заведение, а само Спешна помощ. Затова искаме да създадем условия на лекарите и фелдшерите там, за да работят спокойно, каза Петков в началото на срещата. Той поясни, че по проекта на Министерството на здравеопазването общината е готова да предостави допълнителни помещения, ако е необходимо за дейността на Спешния център. Към момента работещите там медици обаче нямат желание да се местят в нова страда, за изграждането на каквато е взето решение в миналия мандат и отстъпено право на строеж.

Действащите трима лични лекари и спешният екип нямат изисквания към общината относно организирането на работния процес и са доволни от създадените условия за работа.

Д-р Венелин Еков изрази тревогата си, че няма млади лекари, които да искат да работят в малките населени места. Община Угърчин е готова да съдейства обучението на лекарски асистенти /фелдшери/ и прояви интерес къде може да стане това най-добре. Д-р Дариткова обясни, че такива се обучават и днес във всички Медицински университети в страна и това би било добра инициатива.

Угърчинци се гордеят, че д-р Никола Владов, който наскоро стана „Лекар на годината 2016“ е роден в техния град. По щастливия повод общината е изпратила поздравителен адрес до д-р Владов.

 

 

 

< Назад